Rob Schultheiss
Alles is een liedje, eigenlijk

Onder water - 1 - Bij het fort.

Een fantasievol leesboek met veel krabbels en vol avonturen. Voor de leeftijd van ca. 8-10 jaar.

Met behulp van YouTube filmpjes hebben Dees en haar vriendje Douwe zelf een duikboot gemaakt. Maar ze zijn erachter gekomen dat er met het maken van de duikboot iets vreemds is gebeurd want hij kan naar ‘vroeger’ varen. 

Zo komen ze terecht in de Nieuwe Hollandse Waterlinie, in de Eerste Wereldoorlog. Ze komen boven in een hele andere wereld. Het land staat onder water, heel veel mannen zijn opeens soldaat geworden en internet bestaat nog niet. En dan heeft iedereen ook nog eens van die rare kleren aan en betalen ze met heel ander geld. Als de hoofdrolspelers op het spoor komen van een geheim dat hééél gevaarlijk is, dan moeten ze dat (met behulp van kinderen uit die tijd, een pratende postduif, een slimme trekhond en andere helpers) ontraadselen om het avontuur tot een goed einde te brengen. Kortom, echt super spannend.

Een echt hard-cover (voor)leesboek met maar liefst 256 pagina's en veel illustraties. De kinderen beleven een spannend avontuur waarin ze kennis maken met de verschillen tussen het leven in de Eerste Wereldoorlog (1914-1918)  en de tegenwoordige tijd. Er komen in het boek geen enge, gewelddadige gebeurtenissen voor.


Prijs: 14,95 inclusief verzendkosten

Bestellen bij het Goois Kunstkabinet.